zondag 29 januari 2012

Weer volop bezig

De rust is hier weer gekeerd, Niels moet nog ruim anderhalve week van de totale 4-weken antibioticakuur maar dan hopen we dit vervelende hoofdstuk ook af te kunnen sluiten. Hij loopt weer vrolijk rond, is wel een stukkie afhankelijker dan we van hem gewend zijn maar dat is natuurlijk ook niet gek na zo'n ingrijpende ziekenhuisopname voor een 2-jarige.

Ik heb intussen weer wat voor mezelf gemaakt. In de nieuwe Burda zag ik onderstaande jurk, erg leuk met die verschillende deelpanden. De rits in het achterpand vond ik niet mooi dus die heb ik achterwege gelaten, ook niet echt noodzakelijk bij gebruik van een rekbare stof.


De knalkleuren op bijvoorbeeld onderstaande pagina vind ik helemaal geweldig, dus koos ik een rode effen stof om te kunnen combineren met een kobaltblauw shirt. Lekker veel contrast. 


Uiteindelijk liep het heel anders dan ik in m'n hoofd had. Ik wilde de naden aan de buitenkant locken en vervolgens plat stikken om zo de verschillende deelpanden te benadrukken aangezien de jurk effen van kleur zou worden maar ik had mijn hoofd er niet goed bij want ik lockte ze toch weer aan de binnenkant (macht der gewoonte he?) Zin om de panden over te doen had ik ook niet dus gebruikte ik een siersteek om de naden door te stikken. Op die manier vallen de naden ook meer op dacht ik... had ik dus beter niet kunnen doen want door de siersteek gingen de naden golven (ging vooraf op m'n proeflapje wel goed, grrrr....) en wat ik ook probeerde, bijvoorbeeld strijken met veel stoom, niets werkte.


Het bovenpand moest vlgs. de beschrijving voorzien worden van een beleg maar dat vind ik altijd maar zo half... en omdat de rode stof te dik was om ook aan de binnenkant te gebruiken, gebruikte ik een katoenen tricot van Stenzo om het bovenpand in z'n geheel te voeren.



Het jurkje is, vanwege de golvende naden, dus niet een favoriet geworden, het is ook iets aan de strakke kant, maar ach ik ben weer een ervaring rijker en ik doe wel weer eens een nieuwe poging maar dan misschien met gebruik van meerdere kleuren.


Emma wilde haar nieuwe jurk ook laten zien, het is de Roos 3026 maar dan met een aangetekend halterbovenstukje, de banden kunnen kruislings achter met knoopjes vastgezet worden (zodat er een bolero overheen gedragen kan worden) of kunnen in de nek gestrikt worden.

Er hangt trouwens nog een jurkje in m'n kast, dat er waarschijnlijk niet zoveel uit zal komen. Over het stofje twijfelde ik al een beetje, vond het bij nader inzien toch niet zo bij me passen, heb het nog geprobeerd op te vrolijken met paarse mouw- en halsboord maar nadat ik het voorpand had geknipt en dit eens goed bekeek wist ik zeker dat het gedoemd was om te mislukken: een rond patroon kwam precies uit ter hoogte van m'n linkerborst met nog erger..een paarse stip in het midden ha, ha! Stof over om opnieuw te knippen was er niet, dus toch maar af gemaakt en misschien maar een jasje erover?


Als laatste moet ik jullie toch echt even de tassen laten zien die we gekocht hebben van de kleuterjuf van Emma. Zij heeft een passie voor tassen en pimpt deze op een originele manier waarbij ze gebruik maakt van prachtige borduurwerken,  ze is gek op kleur, bloemen, vintage en folklore en laat zich inspireren door de Staphorster klederdracht. Neem vooral eens een kijkje op haar website:



Emma heeft een Hollands tasje uitgezocht die alvast mooi bij haar nieuwe jurk past. En ik smolt helemaal bij het zien van die lieve hertjes en het mooie vogeltje!





donderdag 19 januari 2012

Weer thuis!

         
We hebben ons kleine mannetje weer thuis! Niels z'n onstekingswaarden waren zo mooi gezakt dat hij een dag eerder van het infuus afmocht. Nu moet hij thuis nog 3 weken verder met de antibioticakuur om te zorgen dat de streptococ volledig uit z'n lichaam is verdwenen en niet weer de kop op steekt zodra z'n weerstand lager is.

Z'n grote zussen hebben thuis direct de slingers opgehangen, blij dat hun kleine broertje eindelijk weer thuis kwam. Op de foto zit ie weer aan zijn eerste ontbijtje thuis.

Lopen gaat moeizaam, hij krijgt nog pijnstilling maar in z'n eigen omgeving zal hij z'n knie vast veel sneller gaan belasten dan in een ziekenhuisbedje. Nu eerst maar eens lekker weer in het eigen ritme komen...en opruimen, want tja dat is wel nodig na een kleine week van niets kunnen doen, maar daar kom ik nog niet echt aan toe aangezien Niels als het ware aan me vast geplakt zit, hij wil alleen maar op schoot zitten en dat is natuurlijk ook niet gek als je als 2- jarige dit meegemaakt hebt. Gelukkig valt de chaos thuis nog mee dankzij oma en de rest komt vanzelf wel weer...

We zijn blij dat ons gezinnetje weer compleet is!

zaterdag 14 januari 2012

Blogpauze


Helaas moet ik hier noodgedwongen een blogpauze inlasten i.v.m. ziekenhuisopname van m'n zoontje Niels. Hij is afgelopen donderdag acuut opgenomen met verdenking op hersenvliesontsteking als complicatie bij de waterpokken. Nu bleek dat het gelukkig niet te zijn maar gaat het om een huidbacterie (streptococ/ staphylococ ) die via een ontstoken waterpok in de bloedbaan is gekomen en nu een flinke ontsteking veroorzaakt heeft in zijn knie met als gevolg een kind met hoge koorts, die het uitschreeuwt van de pijn.

Na een aantal onderzoeken waaronder een punctie van de knie om het vocht in de knie te onderzoeken (het roesje als pijnbestrijding werkte niet dus erg pijnlijk voor Niels, vreselijk...) is er direct antibiotica ingezet. Na een erg onrustige nacht lijkt de antibiotica nu goed aan te slaan en is de angst voor een sepsis (bloedvergiftiging) al een stuk minder. Hij heeft nog veel pijn aan z'n been dat inmiddels flink gezwollen is. Door de pijnlijke onderzoeken, is hij vooral erg angstig geworden. Bij een glimp van iemand in een wit uniform raakt hij al in paniek.

Omdat deze vorm van bacteriƫle infectie uitgebreid behandeld moet worden moet hij zeker een volledige week blijven, dus heb ik de webwinkel gesloten en zal ik ook hier minder actief zijn. Er eerst maar zijn voor Niels en er moet praktisch natuurlijk ook een en ander geregeld worden voor komende week wat Emma en Sarah betreft.