woensdag 29 februari 2012

Schilderkwast i.p.v. naaimachine!


Bovenstaand setje verfde ik 4 jaar geleden voor de meiden, ze lijken er nog sprekend op! Ha ha...Het stond tot vorige week nog in de hoek van de huiskamer, tot ik het zat was... de kist zat altijd tot de nok toe vol met speelgoed wat overdag verspreid door de huiskamer lag en het tafeltje zat al onder de viltstift.  Ze zijn nu oud genoeg om het speelgoed boven op te bergen en er mag maar 1 box met speelgoed tegelijk naar beneden. Ik ben totaal niet huishoudelijk aangelegd maar dit lijkt toch de oplossing om het voor mezelf en de meiden overzichtelijk te houden. Alleen het speelgoed van Niels staat nu nog beneden. Heerlijk!

...en toen was er ineens ruimte over en laat ik nu net bij de kringloop tegen een geweldig buikkastje aanlopen, dit stond hoog op mijn verlanglijstje maar ik kon, omdat het zo gewild is, er nooit aan komen (ja, of voor de hoofdprijs via Marktplaats) Het was net binnen, nog niet eens geprijsd, yes! die is van mij...

foto van internet want ik vergat een foto vooraf te maken maar zo zag het er dus uit!

Ik verfde hem hoogglans wit in meerdere dunne laagjes (zo zonde als dat mooie reliëf helemaal vol loopt met verf) waarbij ik vooraf het koperbeslag voorzichtig verwijderde want ik vind die origineel, ongeverfd het mooist. Ik heb even gedacht aan krijtverf maar dat is niet handig als er vaak kinderhandjes aan het kastje gaan komen (de leesboekjes en spelletjes liggen erin) en hoogglans past beter bij de rest van onze inrichting. Ik ben zo blij met het eindresultaat!


Er op ligt een plaid die ik gisteren kocht bij een bekende drogist. Ik wilde zelf nog eens een lapjesdeken maken (de meiden vinden het heerlijk om lekker onder een deken op de bank te kruipen als ze een avondje mogen opblijven) maar voor 12 euro heb ik toch maar de makkelijke weg gekozen. Weliswaar niet een echte lapjesdeken aangezien het van 1 patch stof is gemaakt maar ik vind hem erg mooi en voor zo'n leuk prijsje.. Let vooral niet op de toestand van de tulpen, we hebben een huisgenoot die dol is op lekkere malse tulpenbladeren...


Tot slot, Ingeborg..op je wenken bediend: nog foto's van de jurk uit m'n vorige post, op model, inclusief de rode laarzen! Zo leuk en handig om een blog te hebben, ik had niet eens aan een rood riempje gedacht en omdat de meesten dit aangaven als mogelijkheid voor ceintuur heb ik dit eens geprobeerd en ik vind dit inderdaad het leukste staan! Bedankt voor het meedenken!


Intussen zag ik dat m'n blog de 100 volgers heeft bereikt. Super! Dit kan ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en ik heb al een idee voor een give away. Ik houd het nog even geheim maar kan wel alvast verklappen dat het te maken heeft met een van mijn andere hobby's...

zondag 26 februari 2012

Doorknoopjurk, welke ceintuur?

Het begon met nieuwe rode laarzen. Daar wilde ik een jurkje bij, het werd een doorknoopjurk in een stevige blauwe geruite stof met mooie flockopdruk en rode details door gebruik van paspelband en rood kant langs de knopenlijst.




Nu had ik er nog zakken voor op het rokdeel bij gemaakt maar liet dit toch achterwege omdat ik het jammer vond dat de print onderbroken werd.

Tot zover nog geen probleem... tot ik bij de ceintuur kwam, hiervoor maakte ik een brede band met paspelband rondom. Eenmaal gedragen krijg ik een beetje een idee van een veredelde judoband, terwijl ik het op de rug wel weer mooi vind omdat het paspelband van het rugpand weer terugkomt.

Ik twijfel nu erg tussen de brede band met paspel of de smallere eenvoudige variant. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden?




dinsdag 7 februari 2012

Veel rood en roze!

Eerder maakte ik een lekkere warme Mareen voor Emma en toen ik moest ik natuurlijk ook nog eentje voor Sarah maken. Weer een roodroze maar dan met een zak voorop (kwam op het idee door de reactie van Astrid op het vorige jurkje, bedankt!) en een band aan de onderkant. Eigenlijk is ie nog veel te lang maar het zou fijn zijn als ze hem volgend jaar ook nog aan zou kunnen.

Sarah had geen zin in poseren, ach mag ook wel eens...die moeders ook altijd met een camera achter ze aan te rennen...



vrijdag 3 februari 2012

Blomkes op Love2BeMama.com!

Sinds afgelopen maandag staat er een artikel met de titel 'kleding waar je vrolijk van wordt', over Blomkes op het online magazine Love2BeMama.com.

Geschreven door Mariël, een klant die een paar keer kleding voor haar dochters bij me had besteld, zij is columniste bij L2BM en schrijft daar o.a. over haar leven op Curacao waar ze tijdelijk met haar gezin woont.

Ik vind het een heel leuk artikel geworden (dank je wel Mariël!) en je kan, als je wil, meedoen met de bijbehorende winactie waarbij je onderstaand jurkje in de maat van je keuze (80 t/m 134) kan winnen!
Daarvoor moet je de volgende vraag beantwoorden en invullen op het winactieformulier van L2BM

Hoeveel kinderen heeft de eigenaresse van Blomkes?

(voor jullie vast niet zo moeilijk te beantwoorden....)

en wie weet....







Een snelle Mareen

Ik was het niet meer van plan, winterkleding maken voor de meiden, maar nu het dan toch weer zo koud is, heb ik vanavond snel een Mareen van lekkere warme nickey velours genaaid. Je ziet hem vaak langs komen op menig blog en terecht.. Erg fijn patroon, mooie pasvorm en zo in elkaar gezet. Ik zal hem zo nog even stiekem bij Emma haar bed hangen, leuke verrassing voor als ze morgenochtend wakker wordt.. Morgen nog maar eentje maken voor Sarah, anders is het ook zo sneu he?